Egypte – Marsa Alam

Egypte – Marsa Alam

134684_10152226930585181_1514687329_o
Sabah el kher Nicole! Kolo Tamam? Alhamdoelillah!

IMAG0491Bijna helemaal onderin Egypte, op 2,5 uur rijden ten zuiden van Hurghada ligt het dorpje Marsa Alam.
Sinds 2001 heeft deze plaats een eigen luchthaven en daarmee is meteen een nieuwe impuls gegeven aan het toerisme. Hier vind je (geschreven in 2015) nog geen massa-toerisme.

De meeste hotels liggen  in Port Ghalib , de rest van de hotels bevinden zich ten noorden en ten zuiden van Port Ghalib, allemaal gelegen aan de zee. Port Ghalib is een aankomend nieuw gebouwd havenstadje voornamelijk gericht op het toerisme. Verwacht dus geen pittoresk dorpje, er zijn wel een aantal winkeltjes en een paar eettentjes. Ook is er geen lange boulevard, maar Port Ghalib is wel gezellig voor een paar uurtjes vertier. Loop vooral een keer langs alle luxe jachten in de haven!
_DSC5696 _DSC5677 IMAG0573
Ik heb gewerkt in een hotel op 15 minuten rijden van Port Ghalib. Egypte is een geweldig land om te gaan duiken/snorkelen, de koraalriffen (meeste hotels hebben een huisrif, meteen na het ontbijt snorkelen, perfect!), zijn echt prachtig! Verschillende kleuren koraal, fel gekleurde visjes, een verdwaalde schildpad, gewoon prachtig! Er zijn verschillende riffen te bezoeken en een echte aanrader is Sataya (Dophin Reef) waar grote groepen dolfijnen regelmatig boven het water uitspringen.

Jeepsafari
Als reisleidster ging ik wekelijks mee op jeepsafari waarbij we een hobbelende rit naar een bedoeïenenkamp maakten, daar rondgeleid werden, een quadtocht konden maken (zand in de haren. zand in de lenzen. zand in mijn mond. óveral zand!), een lekkere maaltijd kregen en nog konden genieten van een mooie show.
IMAG0497 IMAG0500
Bedoeïenkamp

IMAG0457 IMAG0421 IMAG0401-1 _DSC5586
Nederzetting onderweg – bedoeïentent – zandhappen op de quad – mooi hè

IMAG0418
Mooooooi!

_DSC5584 _DSC5580
Langzaam gaat de zon onder achter de bergen. Een rode gloed en wat volgt is een donkere woestijn.


En op de terugweg in het donker altijd even overleggen met de chauffeur om te stoppen en naar de sterren te kijken want ’s avonds in het donker in de woestijn, helemaal stil en staren naar de sterren, dat was altijd het meest indrukwekkend 🙂

Wadi El Gamal
Letterlijk vertaald staat er woestijn van de kamelen. Het is een natuurgebied onder Marsa Alam en staat bekend om de vele kamelen die er rondlopen. Ook hier is het weer een grote dorre vlakte met stenen, bergen en af en toe een groepje bedoeïenententjes bij elkaar. Er komt bijna geen toerist, je ziet er bijna iemand.
_DSC5674 _DSC5680 _DSC5697 _DSC5733

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *