Wie ben ik

Wie ben ik

Welcome, tarhib, vitajte, bienvenida, velkommen oftewel van harte welkom op mijn pagina! Mijn stukje op het worldwideweb waar ik alles vertel over de reizen die ik gemaakt heb, mijn ervaringen met het werken in het buitenland en waar ik af en toe recepten en lifestyle artikelen deel.

img_8970Maar wie ben ik dan? Mijn naam is Nicole van Gerven, geboren in Geldrop wat mij dus een Brabander maakt. 30something. Fervente koffiedrinker en Starbucksfan. Afgestudeerd aan de PABO.
In december 2012 haalde ik mijn bachelor Teaching aan de PABO in Eindhoven. Een interessante studie waarbij ik veel geleerd heb over verschillende presentatie technieken, orde houden in de chaos, creatief zijn/handelen, secuur werken en administratief alles bijhouden. Een mooie en zeer leerzame studie.

Fotografie.
Fotografie is een enorme hobby van mij. Ik fotograaf met mijn Nikon D3000 en Nikon D3200, beide met een groothoeklens. Geen IMG_6785bijzondere geavanceerde camera’s maar desondanks genoeg knopjes en mogelijkheden om (al zeg ik het zelf) mooie foto’s te maken <3 

Zon. Hardlopen. Nieuwe kruisband.
Tijdens mijn zomerseizoen op Kos in 2013 kwam ik lelijk ten val en scheurde daarbij mijn kruisband in mijn rechterknie volledig door. Maar bikkel die ik ben eigenlijk viel de pijn best mee, had het plaatselijke ziekenhuis geen fatsoenlijke onderzoeksapparatuur en kon ik nog gewoon met mijn knie lopen strompelen dus ik had niets in de gaten. Pas toen ik in New York aan het werk was in de horeca en regelmatig door de spekgladde keuken gleed kreeg ik in de gaten dat er iets serieus met mijn knie aan de hand was. In februari 2016 ben ik uiteindelijk geopereerd en heb een voorste kruisband reconstructie gekregen. En kon het lange herstellen beginnen.  

Creatief. Architect spelen met de Sims4. Werkzaam in de toerisme.
Na het afstuderen ontdekte ik dat mijn passie toch in de toerisme lag. Gelukkig kon ik al snel aan de slag voor een grote reisorganisatie en mocht ik zelfstandig een concept uitwerken in een drietal landen. Daarna door naar New York om daar te werken op een Country Club (geweldig die American style of life!) en weer terug naar Griekenland voor een seizoen als reisleidster. Daarna terug naar Nederland waar  ik, wederom voor een reisorganisatie, aan het werk mocht op Schiphol. Love life!

Tramping. Verliefd op Nieuw Zeeland. Wandklimmen. Wereldreis gemaakt.
In het winterseizoen van 2013 maakte ik een geweldige wereldreis en bezocht Hong Kong, Australië, Nieuw Zeeland, Fiji, Los Angeles en Cuba. GEWELDIG! Backpack op mijn rug en het avontuur tegemoet. In 2017 ging ik het avontuur weer opzoeken in El Salvador en Guatemala.

Heel veel liefde voor Griekenland. En de Griekse taal. En het eten.
Daar waar ik 3 jaar gewerkt heb. Het mooie Griekenland met zijn olijfbomen, koude koffie op een terras, een broodje gyros op elke straathoek, overal parkeren en geen bon krijgen, witte kerkjes en het altijd haperende wifi.

DSC_0248

Cappuccino. Backpacken. Bachelor diploma. New York.
‘New York, New York’ wat houd ik toch van jou. Van de lelijke hoekjes vol met afval tot de lange wandelpaden in het rustige Central Park. Van de hysterische medemensen tijdens Black Friday tot de verlaten High Line op een koude wintermorgen. Een overvolle Times Square tijdens kerst, het zonnetje op het dek van de Staten Island Ferry, verse koffie bij Starbucks, cherry blossom season in Brooklyn Botanic Garden en het overvolle Flushing. Big love!
Er moest natuurlijk ook nog gewerkt worden; dat deed ik op een Country Club in Roslyn Harbor, Long Island. 

In welke landen ben ik allemaal geweest?

Afrika: Egypte (Caïro, Hurghada, Marsa Alam)

Azië: Cambodja, Hong Kong, Japan, Singapore, Thailand, Turkije (Alanya, Bodrum, Kusadasi)

Europa: België, Bulgarije, Canarische Eilanden (Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, Tenerife), Duitsland, Engeland, Frankrijk, Griekenland (Athene, Kos, Kreta, Thessaloniki), Italië, Noorwegen, Oostenrijk, Schotland, Servië, Slowakije, Spanje (Mallorca, Valencia), Polen, Wales, Zwitserland

Latijns-Amerika: Costa Rica, Cuba, El Salvador, Guatemala, Nicaragua, Panama

Noord-Amerika: Canada, Los Angeles, Long Island, New York, Philadelphia, Washington

Oceanië: Australië, Fiji, Nieuw Zeeland

Bij de Fox Glacier in Nieuw Zeeland

_dsc9089 _dsc9265 img_1209 img_1219 img_1220 img_1227 img_1229 img_1488 img_2265 img_3543

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *