Toronto – Niagara watervallen

Toronto – Niagara watervallen

De Niagarawatervallen zijn één van de bekendste en grootste watervallen te wereld. Hartstikke toeristisch natuurlijk maar toch wil ik ze zien. En mijn twee reisgenoten gaan ook mee, leuk! Speelt ook mee dat mijn opa en oma ruim 20 jaar geleden de watervallen hebben bezocht, toch een leuke gedachte.

De watervallen liggen precies op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada en aan beide zijde van de grens liggen de uber toeristische plaatsen, hoe origineel, Niagara Falls.

Vanuit Toronto pakken wij de Greyhoundbus naar Niagara, in het plaatsje pakken we nog de lokale bus naar de Niagara Falls. De watervallen zijn een grote toeristische attractie en worden flink uitgebuit. Bij aankomst lijkt het net of we in Las Vegas belandt zijn (wel even de kou en sneeuw wegdenken). Een reuzenrad, een uitzichttoren van ruim 230 meter hoog, indoor waterpark met waterglijbanen, Guinness World Records museum, Ripley’s Believe it or not museum, restaurant, clubs en casino’s…..door het grote aanbod zou je bijna de watervallen vergeten! Ik vind het persoonlijk behoorlijk overdreven, ik kom hier om een natuurlijk fenomeen te zien en het lijkt wel een pretpark. Even doorheen prikken dus.

Omdat het sneeuwt als we aankomen gaan we eerst ontbijten bij IHOP waar de prijzen
hoger zijn als in hartje Manhatten NY, hieruit blijkt maar weer hoe toeristisch het is. Als het weer buiten opklaart en wij een beetje verwarmd zijn lopen we naar de watervallen. Van veraf hoor je al het gebulder van het water. Hoe dichterbij we komen hoe harder het geluid is. De eerste indruk van de watervallen is een beetje teleurstellend (of misschien waren onze verwachtingen te hoog), maar als we de watervallen naderen ben ik toch behoorlijk onder de indruk van het geweld waarmee het water naar beneden stort. Omdat het vriest is ook een gedeelte van de waterval bevroren.

Er zijn 3 verschillende watervallen: Horseshoe Falls, American Falls en de Bridal Veil Falls. De Horseshoe falls is de grootste en dankt zijn naam aan zijn halfronde vorm (U-vorm), deze ligt helemaal achteraan. In de zomermaanden vaart er onderaan de waterval een rondvaartboot, nu vaart die helaas niet in verband met het vele ijs. Via een wandelpad lopen we helemaal door naar de Horseshoe falls waar een klein restaurantje is voor een lekker warme koffie. Het is buiten ontzettend koud, min 16 graden en een koude straffe wind. En wat doet zo’n kou een pijn aan je gezicht, whaaa…..  Maar ik trotseer de kou en geniet van het mooie uitzicht.

Mooi hè <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *